.
“Kita berdakwah, orang meludah. Kita tarbiyah, orang menyampah. Jangan mengalah. Kita seorang khalifah & kita ada Allah.”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 June 2016

i don't have choice

No comments:
Only spending money on what I really need, not that I want,
Only planning to hang out with friends, and didn't go,
Only seeing goods, and end up didn't buy it,
That's me. A daughter of a great mother.

New information, new experiences, new love,
everyday.
New blouse, new scarf, new shoe,
once a year. or maybe no for shoe.
It's not because she don't want to give, but more to I don't want to get.

Adapting to a boring environment is like breathing for me.
I don't really think about it, just do it.
I don't have choice.

Always the lastest kid in the world,
And the first kid in my mother's heart.
And she has a special place in my heart.

What it's like to be a daughter of my mother?
I learned that everything is not impossible,
There's one time when you need to stand on your own feet,
I learned that things that we want should from our own sweats.




17 October 2014

Novel Akhir, sambungan Tiada tajuk dan Jangan baca novel ni.

1 comment:


Assalamualaikum rebels! bak kata Ismi Fa Ismail rebel bermaksud seseorang yang memberontak. Yang tidak terikat dengan suatu amaran mahupun peraturan sebab dia punya perinsip dan kepercayaan sendiri yang kuat. Iyelah kita still baca 'Jangan Baca Novel Ni' walaupun tak dibenarkan membaca.

Nak ceritalah sikit punya aku nak promote buku Kak Ismi sampai aku bawak 'Jangan baca novel ni' pergi klinik gigi sebab aku ada appoinment dengan dentist braces aku haritu. So, doktor tengok aku baca buku tu sementara tunggu turn, dia pun cakap, degil budak ni orang suruh jangan baca, dia baca hahahaha. Dan nurse kat situ pun ada yang belek kejap buku tu, cakap best buku tu. 

Okay back to topic, novel akhir dah keluar lama dah, dan seperti biasa aku memang tak dapat beli, dengan masalah tiada siapa nak bank in, duitnya takda biasa lah student, cukup-cukup makan duit, tapi aku still nak promote novel Akhir.

"Cemana nak promote kalau awak sendiri tak baca?"
"Tak perlu dibaca, sebab dah percaya karya Ismi Fa Ismail memang boleh diberi kepercayaan."

Okay gambar atas tu box set, gambar tu credit to le owner ye sebab saya hanya mampu melihat. Apa yang aku kata disini, selepas sudah membaca novel pertama, dan sambungannya iaitu tiada tajuk. Aku memberi seluruh kepercayaan aku pada Kak Ismi Fa Ismail bahawa novel ketiga takkan menghampakan awak, saya, dia, mereka.

Jadi aku kasi 100000/5 bintang. Dan siapa yang nak beli, boleh contact facebook Ismi Fa Ismail. Dan teruskan berkarya dan menghasilkan lebih banyak lagi karya yang berkualiti yang dapat membuka mata-mata manusia. Bye assalamualaikum!